Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İnşaat Bölümü, ASOS Yapı Denetim Ltd. Şti. ile gerçekleştirilen dış paydaş toplantısında önemli konular ele alındı. Toplantıda, MEDEK akreditasyonu çalışmaları kapsamında okulumuzdan ve öğrencilerimizden beklentiler belirlendi. Ayrıca, 3+1 eğitim modeline geçilmesi nedeniyle İşletmede Mesleki Eğitim (İME) kapsamında öğrencilerin çalışmaları için yapılacak protokol görüşüldü.
Yapı Denetim ve Zemin Mekaniği II dersleri çerçevesinde, Yapı Denetim Şirketi sorumluluğundaki inşaat kontrolünde yerinde uygulama yapılabilmesi için teknik gezi planlanması gerektiği vurgulandı. Bunun yanı sıra, 2025-2026 Eğitim-Öğretim yılında öğretim planına eklenmesi planlanan seçmeli dersler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Bu toplantı, öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak ve sektörel işbirliklerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar, eğitim süreçlerini iyileştirmek için fikir alışverişinde bulundu.
Dış paydaş toplantımız, Öğr. Gör. Nagehan Türkseven’e ait 010 no’lu odada başlamıştır. İlk olarak, firma yetkilileri tanıtılmış ve gündemde bulunan maddeler teker teker görüşülmüştür. Firma yetkililerinin deneyim ve tecrübeleri aktarılmış, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur.
Öncelikle paydaşlarımıza MEDEK akreditasyon süreci anlatılmıştır. Bu kapsamda kalite çalışmalarının artırılması için öneriler alınmış ve görüş alışverişinde bulunulmuştur. Yapı denetim firmasının staj programları ve işe alımların kapsamı hakkında bilgi alınmıştır.
3+1 eğitim modeli kendilerine aktarılmış, bu kapsamda 4. yarıyıl olan İME için protokol görüşülmüştür. Öğrencilerimizin İME’den yararlanabilmesi için kendileriyle protokol yapma talebimiz iletilmiştir. Ayrıca, bölüm olarak 2025-2026 eğitim öğretim döneminde okutulması planlanan yeni seçmeli dersler hakkında paydaş görüşleri sorulmuştur. Bu dersler arasında Genel Jeoloji, Taşıyıcı Sistem Tasarım İlkeleri, Mimarlık ve Yapı Tarihi bulunmaktadır. Dersler tartışılmış ve uygun olduğu hakkında fikirlerini beyan etmişlerdir. Özellikle Genel Jeoloji dersinin çok etkili olacağı, öğrencilerin mezun olduklarında zemin hakkında daha bilinçli olacakları ve mevcut olan Zemin Mekaniği dersleri ile bağlantıyı daha net kurabilecekleri belirtilmiştir.
3+1 Eğitim Modeli kapsamında 4. yarıyıl olan İşletmede Mesleki Eğitim (İME) için protokol yapılmasına, İME'ye devam etmeyen öğrenciler için staj yapabilmelerine yönelik olarak yapı denetim firması ile iş birliği yapılarak staj kontenjanlarında öncelik tanınmasına ve ileri bir tarihte denetim firmasının sorumluluğunda bulunan bir inşaata teknik gezi planlanmasına karar verilmiştir.